het treinen-paradijs Thomas Houten TreinenThomas Take Along TreinenWij leveren o.a. deze merken Keurmerk MKB OK ShopWiki Certified Store
Ik ben Thomas
Snel Zoeken
 
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid Zoeken
Treinen-paradijs Informatie
Hoe kan ik bestellen bij het Treinen-paradijs?
Hoe weet ik of de artikelen er zijn?
Verzenden of Afhalen?
Openingstijden en routebeschrijving
Hoe kan ik betalen?
Privacy verklaring
Algemene voorwaarden
Neem contact op
Abonneren op Nieuwsbrief?
e-Mail


Uw naam


Archief 2010
Nieuwsbrief Maart 2010
Nieuwsbrief Feb 2010
Nieuwsbrief Jan 2010

Archief 2009
Nieuwsbrief Nov 2009
Nieuwsbrief Okt 2009
Nieuwsbrief Sep 2009
Nieuwsbrief Maart 2009
Achtergrond Informatie Over Thomas Achtergrond Informatie Over Thomas
Text 1
 
 

Wie is Thomas de Stoomlocomotief?

Thomas de Stoomlocomotief is de hoofdpersoon in de kinderserie:  Thomas & zijn Vrienden. Van Thomas bestaan boeken, speelgoed, videos en zelfs een filmserie. Miljoenen kinderen over de hele zijn weg van de magische wereld van Thomas de Stoomlocomotief. De reden hiervoor is dat Thomas en zijn vriendjes meer zijn dan treintjes: het zijn echte vrienden. Kleine Ingenieurs in spť spelen samen met de kleine locomotiefjes  en leren hierdoor normen & waarden en  eerlijk spelen met elkaar.

Hoe is Thomas ontstaan?

Thomas de Stoomlocomotief en zijn vrienden zijn gebaseerd op de Spoorweg boeken geschreven door pastoor W. Awdhomas de stoomlocomotiefry (1911-1997). De verhalen werden bedacht in 1942 voor zijn zoontje Christopher, die tot zijn bed veroordeeld was vanwege zijn ziekte (de mazelen, destijds een dodelijke ziekte). Tijdens het kerstmis van dat jaar maakte iemand een simpele houten trein voor Christopher en bedacht zijn vader er een leuk verhaaltje bij. Dit leidde uiteindelijk tot de creatie van nog meer verhalen over Thomas de stoomlocomotief en zijn vriendjes. Uiteindelijk, aangemoedigd door zijn vrouw, vond de pastoor een uitgever voor zijn verhalen en in 1945 werd  The Three Railway Engines (de drie stoomlocomotiefjes) uitgegeven. In dit boek stonden verhalen over Edward, Gordon en Henry. Opvallend genoeg kwam  Thomas pas voor in het tweede boek, Thomas the Tank Engine (Thomas de stoomlocomotief)

 
Uiteindelijk publiceerde pastoor  Awdry 26 boeken voordat hij met pensioen ging in 1973. In het begin van de tachtiger jaren, ging Christopher verder in de voetstappen van zijn vader. Hij begon met het maken van spoorwegverhalen voor zijn eigen zoontje, Richard, en publiceerde zijn eerste verhaal in 1983. In totaal zijn er 40 Treinenboeken uitgegeven.

Meer over Thomas

Thomas is een ondeugend, brutaal klein locomotiefje met het nummer 1 op zijn keteltje en daar is hij trots op. In zijn avonturen op het eiland Sodor heeft hij gezelschap van zijn locomotief vriendjes, Percy,  humeurige James en de trotse maar een beetje arrogante Gordon. Zij zijn samen met de personenwagons  Annie en Clarabel, Bertie de Bus, Terence de Tractor en Harold de helikopter, om er maar een paar te noemen. Heer Dikham Hoed, de dikke controleur is de aardige baas die ervoor zorgt dat alles goed gaat.

 Wil jij die treinen ook thuis hebben? Klik dan  hier om de winkel in te gaan..

Thomas & Friends personages pagina

Elke vriendje van  Thomas op het eiland Sodor heft zijn eigen specifieke taak en heeft zijn eigen specifieke unieke persoonlijkheid. Om elke personage te bekijken kijk op de officiŽle site van Thomas de Stoom locomotief  www.thomasthetankengine.com  . (en binnenkort in het Nederlands ook hier)

 

Thomas is based on The Railway Series by The Reverend W. Awdry © 2004 Gullane (Thomas) Limited. A HIT Entertainment Company.
Thomas the Tank Engine & Friends and Thomas & Friends are trademarks of Gullane Entertainment Inc.
Thomas the Tank Engine & Friends & Design is Reg. U.S Pat. and Tm. Off.
Alle teksten op deze pagina zijn copyright en intelectueel eigendom van Het Treinen-paradijs.  Kopieren zonder schriftelijke toestemming is strafbaar.

Terug
Nieuws

Laatste Nieuws
Wie is Thomas de Trein?
Wie is Chuggington?
Gratis downloads
Achtergronden
Thomas Screensavers
Thomas Muziek
Gratis Posters
Kleurplaten
Spelletjes
Thomas verhalen
Filmfragmenten
On-line Spellen
Knutselen met Thomas
Leuke Links

Overig Speelgoed
Thomas Links
Algemene Links
Gastboek

Talen


Error!

Unable to determine the page link!