het treinen-paradijs Thomas Houten TreinenThomas Take Along TreinenWij leveren o.a. deze merken Keurmerk MKB OK ShopWiki Certified Store
Ik ben Thomas
Snel Zoeken
 
Gebruik trefwoorden om een artikel te vinden.
Uitgebreid Zoeken
Treinen-paradijs Informatie
Hoe kan ik bestellen bij het Treinen-paradijs?
Hoe weet ik of de artikelen er zijn?
Verzenden of Afhalen?
Openingstijden en routebeschrijving
Hoe kan ik betalen?
Privacy verklaring
Algemene voorwaarden
Neem contact op
Abonneren op Nieuwsbrief?
e-Mail


Uw naam


Archief 2010
Nieuwsbrief Maart 2010
Nieuwsbrief Feb 2010
Nieuwsbrief Jan 2010

Archief 2009
Nieuwsbrief Nov 2009
Nieuwsbrief Okt 2009
Nieuwsbrief Sep 2009
Nieuwsbrief Maart 2009
Achtergrond Informatie Over Chuggington Achtergrond Informatie Over Chuggington
 
Voor jonge kinderen spreken treinen bijna altijd tot hun verbeelding. Chuggington is de nieuwste serie in deze reeks.
Chuggington is een internationale computer geanimeerde kinder treinen serie uitgezonden in meer dan 137 landen.
De Chuggington serie speelt zich af in het fictieve plaatsje Chuggington. Het verhaal volgt de avonturen van drie jonge locomotieven (in de serie chuggers genoemd), genaamd Wilson, Brewster en Koko. De trein afbeeldingen zijn gebaseerd op Amerikaanse, Engelse en Japanse treinen uit de jaren 60. In de serie komen voorlopig ook andere trein figuren voor, er zijn echter geen andere voertuigen in de serie. Chuggington is een typisch Amerikaans stadje met een centraal gebied met moderne gebouwen. Sommige avonturen spelen zich af buiten de stad op het platteland en in de ruige rotsachtige canyons. De getekende rails zijn speelgoedtrein achtig .Onder de stadcentrum van Chuggington liggen minimaal 3 tunnels. Sommige afleveringen laten een oud verlaten stadje zien die overwoekerd is met struiken en bomen en die vlakbij het nieuwe stadscentrum ligt.
Of het nu vrachttreinen zijn die geladen worden met goederen of personentreinen waar passagiers instappen, er gebeurd altijd wel iets in Chuggington. En met de grote hoeveelheid perrons, reparatieloodsen, remises en rangeerstations biedt Chuggington genoeg bestemmingen om te verkennen. Vlakbij het stadje bevindt zich een ander plaatsje gemaand Tootington.

Technisch: In de serie zijn alle achtergronden door de computer gegenereerd (CGI) en wordt er gebruik gemaakt van een draaiende en bewegende cameratechniek.
In Nederland wordt de serie vanaf januari 2011 uitgezonden op Disney XD. De serie wordt nagesynchroniseerd. De Nederlandse namen van de treinen in Chuggington zijn nog niet bekend.
Naast de serie verschijnt er ook allerlei Chuggington speelgoed en accessoires. Allereerst zal Chuggington verschijnen in een Die cast uitvoering, dit zijn treinen van metaal rijdend op plastic rails. In Canada wordt geŽxperimenteerd met Chuggington Wooden Rail. Daarnaast brengt ravensburger puzzels en spellen (o.a. memory) op de markt en komen er verschillende rugzakjes en feestartikelen.
Terug
Nieuws

Laatste Nieuws
Wie is Thomas de Trein?
Wie is Chuggington?
Gratis downloads
Achtergronden
Thomas Screensavers
Thomas Muziek
Gratis Posters
Kleurplaten
Spelletjes
Thomas verhalen
Filmfragmenten
On-line Spellen
Knutselen met Thomas
Leuke Links

Overig Speelgoed
Thomas Links
Algemene Links
Gastboek

Talen


Error!

Unable to determine the page link!